• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Maaltijd: Hoofdgerecht

Dit recept versturen

Tartiflette Plat National
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.
3/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 Petit Pont l’Évêque Gillot (220 g)
  • 1,2 kg vastkokende bioaardappelen
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 4 uien
  • 15 cl droge witte wijn uit de Savoie
  • 15 cl lichte verse room
  • 1 teentje look
Tartiflette Plat National
Bereiding

Bereidingstijd: 30 min. + 25 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven op 210°C.
  2. Kook de aardappelen in de schil volgens de techniek van uw keuze. Laat ze niet te zacht worden.
  3. Bak de spekreepjes zonder vetstof in een grote pan. Begin met een zacht vuurtje dat je hoger zet zodra het vet begint te smelten. Laat de gebakken spekreepjes uitlekken en fruit de gehakte uien in het spekvet. Dek af en laat op een zacht vuurtje zweten.
  4. Snijd intussen de aardappelen in (al dan niet geschilde) schijven. Doe ze bij de uien, giet de witte wijn erover en laat nog 5 min bakken op een zacht vuurtje. Voeg de spekreepjes en eventueel de room toe. Kruid naar smaak.
  5. Wrijf een grote ovenschotel in met het versnipperde teentje knoflook en doe de bereiding erin. Snijd de Petits Pont l’Évêque horizontaal doormidden en leg de helften met de korst naar boven op de aardappelen alvorens 25 min te laten bruinen in de oven.
  6. Dien heet op met een grote salade.

Nutritionele informatie

Energie: 814 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst