Recept zoekresultatenTarte tatin met pruimen
Delhaize logo
  • Tarte tatin met pruimen

Tarte tatin met pruimen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Recepten voor elke dag
Dessert
Tarte tatin met pruimen

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • 1,2 kg pruimen
  • 100 g gezouten boter
  • 75 g fijne suiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 35 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een volledig metalen pan met 28 cm diameter. Bestuif met de suiker en laat op een matig vuurtje karamelliseren. Haal van het vuur.
  2. Snijd de pruimen in 2 of in 4 naargelang hun grootte en ontpit ze. Schik ze in cirkels in de pan, met de velkant naar beneden. Ze smelten tijdens het koken, ze mogen elkaar dus zeker wat overlappen.
  3. Leg er het deeg bovenop. Plooi de randen naar binnen en druk ze tussen de pruimen en de taartvorm lichtjes aan. Het kan geen kwaad als het deeg verfrommeld is! Prik er wat gaten in met een vork en bak 35 min goudbruin in de oven.
  4. Draai de taart om op een dienschotel, dien warm op en geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.

Kooktip

    Als je geen speciale pan hebt, dan maak je je karamel gewoon in een steelpan. Giet hem vervolgens in een grote hoge bakvorm en volg de rest van het recept. Gebruik zeker geen taartvorm met een lage rand, want het sap kan dan overkoken in de oven.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Recepten voor elke dag
Dessert
  • Tarte tatin met pruimen