Recept zoekresultatenTartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
Delhaize logo
  • Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucolaA

Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola

door Pascale Naessens

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Overig
Lunch
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucolaA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 300 g zeebaarsfilet
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 handvol geroosterde hazelnoten
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 g rucola
  • zwarte peper en fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Hak de hazelnoten grof.
    2. Snijd de zeebaarsfilet in kleine blokjes.
    3. Snipper de lente-uitjes fijn en meng ze door de zeebaarstartaar.
    4. Meng een scheut hazelnootolie, de balsamicoazijn en het citroensap door de zeebaarstartaar. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Gebruik een keukenring om de zeebaarstartaar op de borden te serveren.
    5. Meng de rucola met wat hazelnootolie, kruid met peper en zout. Schik rond de zeebaarstartaar en strooi er de hazelnoten over.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 12,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 403,47
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucolaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar