Recept zoekresultatenTartaar van kreeft met zure room, kaviaar en bieslook
Delhaize logo
  • Tartaar van kreeft met zure room, kaviaar en bieslookD

Tartaar van kreeft met zure room, kaviaar en bieslook

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Tartaar van kreeft met zure room, kaviaar en bieslookD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 levende kreeft (bij voorkeur)
  • 2 dl zure room
  • 15 g verse bieslook
  • 50 g kaviaar

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    +/- 700 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€45,49
    Afhaling vanaf 16/08
    F2017101300009720000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    6,75 €/kg
    €1,35
    F2020050400057880000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000
  • Kaviaar
    100 gr
    25,50 €/kg
    €2,55
    F2004100500205900000
  • Begin met koken

    1. Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
    2. Laat even afkoelen. Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
    3. Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes. Hak de bieslook fijn.
    4. Meng de zure room, de helft van de kaviaar en de fijngehakte bieslook onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
    5. Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
    6. Werk af met een lepeltje kaviaar.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 151; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 213,21
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Hapjes
    • Tartaar van kreeft met zure room, kaviaar en bieslookD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    +/- 700 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€45,49
    Afhaling vanaf 16/08
    F2017101300009720000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    6,75 €/kg
    €1,35
    F2020050400057880000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000
  • Kaviaar
    100 gr
    25,50 €/kg
    €2,55
    F2004100500205900000