Recept zoekresultatenTartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoen
Delhaize logo
  • Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoenB

Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Aperitief
Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoenB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g gerookt zalmhaasje
  • 1 dikke granaatappel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min (+ 30 min rusttijd)

    1. Snij de gerookte zalm in heel kleine blokjes. Doe ze in een schaal en voeg de olijfolie toe.
    2. Snij de granaatappel in twee en haal er de pitjes uit.
    3. Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht.
    4. Hak de rode ui heel fijn.
    5. Doe alles bij in de schaal en meng goed. Dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.
    6. Verdeel over minischaaltjes, lepels of hapjesglazen en serveer koel bij het aperitief.

    Kooktip

    Deze bereiding kan je ook als voorgerecht serveren, de aangegeven hoeveelheden zijn dan voldoende voor 4 personen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 156; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 129,48
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Aperitief
    • Tartaar van gerookte zalm met granaatappel en limoenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70