• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Tartaar van duo van zalm met avocadocrème en mierikswortelolie

door Sofie Dumont

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Voorgerecht
  • Dieet: Klassiek
  • Gelegenheid: Party,Kerst

Dit recept versturen

Tartaar van duo van zalm met avocadocrème en mierikswortelolie
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 60 min.
4/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 6 Porties +
  • 1 biocitroen
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 1/2 bosje dille
  • fleur de sel
  • peper
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 1 granaatappel (voor de afwerking)
  • 6 fijne sneetjes gegrild brood (voor de afwerking)
  • een extra hoeveelheid van een aantal ingrediënten van het recept: komkommer, appel, rode ui, koriander, dille …(voor de afwerking)
  • 4 el olijfolie extra zuiver (voor de mierikswortelolie)
  • 1 el zwarte sesamzaadjes (voor de afwerking)
  • 2 kl mierikswortel (voor de mierikswortelolie)
  • 1 kl honing (voor de mierikswortelolie)
  • 2 citroenen bio (voor de avocadocrème)
  • peper en zout (voor de avocadocrème)
  • 1/2 bussel koriander (voor de avocadocrème)
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de avocadocrème)
  • 1 el mosterd (voor de avocadocrème)
  • 2 el zure room (voor de avocadocrème)
  • 2 avocado's (voor de avocadocrème)
  • 1 citroen bio (sap) (voor de avocadocrème)
  • 300 g vers zalmhaasje
  • 300 g gerookt zalmhaasje
Tartaar van duo van zalm met avocadocrème en mierikswortelolie
Bereiding

Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. rusttijd

  1. Snijd de 2 soorten zalm in heel kleine blokjes. Voeg de fijngesneden rode ui toe (4 el), de helft van de geraspte citroenzeste, samen met de geschilde, ontpitte en in fijne brunoise gesneden komkommer. Voeg de ongeschilde en in fijne brunoise gesneden appel toe, samen met de gehakte dille (2 el), de olie, fleur de sel en peper. Meng, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten (enkele uren indien mogelijk).
  2. Voor de avocadocrème: doe het vruchtvlees van de avocado’s in de beker van de mixer, voeg het sap van de citroen toe (waarmee je de zestes voor de tartaar hebt gemaakt), de gehakte koriander en de rest van de ingrediënten. Mix tot een dikke en gladde crème. Doe ze in een spuitzak.
  3. Voor de mierikswortelolie: rasp de zeste van 1 citroen heel fijn en pers het sap van de 2 citroenen. Voeg de honing toe en meng goed. Voeg de mierikswortel en de olie toe en meng. Dresseer de tartaar in quenelles op de borden (of gebruik kleine uitsteekringen). Voeg toefjes avocadocrème toe en werk naar eigen smaak af met granaatappelpitjes, sesamzaadjes, kruiden, appelstaafjes, rode ui … Dien koel op met het gegrilde brood.

Nutritionele informatie

Energie: 566 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst