Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTartaar van dorade met mango, granité van sake met gember
Delhaize logo
  • Tartaar van dorade met mango, granité van sake met gemberA

Tartaar van dorade met mango, granité van sake met gember

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Tartaar van dorade met mango, granité van sake met gemberA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 800 g doradefilets
  • 1 grote mango
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel maanzaadjes
  • 5 el 'olijfolie met citroen' taste of Inspirations
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bussel koriander
  • 1 rode peper
  • 1 mespunt harissa
  • zout
  • 3 el gembersiroop (uit een pot gemberballetjes op siroop) (voor de granita)
  • 3 dl sake (voor de granita)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 10 min. Rusttijd + 6 u vriestijd)

  1. Maak de granita: meng de gembersiroop en de sake in een grote schaal met platte bodem (zoals een ovenschaal of iets dergelijks) en laat 6 u in de diepvriezer opstijven.
  2. Meng het sap van de limoenen, de olie met citroen, de harissa en zout. Snijd de doradefilets en de mango in kleine plakjes. Dresseer ze op de borden, besprenkel ze met de marinade en laat 10 min. rusten.
  3. Bestrooi de borden met gesnipperde rode peper, korianderblaadjes, maanzaadjes en sesam.
  4. Schraap de granité los met een vork, verdeel wat schilfers over elk bord en dien meteen op.

Tip: Het limoensap ‘kookt’ de vis en verandert zijn textuur. Besprenkel hem dus niet te lang op voorhand met de marinade!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Tartaar van dorade met mango, granité van sake met gemberA