Recept zoekresultatenTartaar van dorade met mango, granité van sake met gember
Delhaize logo
  • Tartaar van dorade met mango, granité van sake met gember
    A
Tartaar van dorade met mango, granité van sake met gemberA

Tartaar van dorade met mango, granité van sake met gember

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 800 g doradefilets
  • 1 el maanzaadjes
  • 5 el 'olijfolie met citroen' taste of Inspirations
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bussel koriander
  • 1 mespunt harissa
  • 3 el gembersiroop (uit een pot gemberballetjes op siroop) (voor de granita)
  • 3 dl sake (voor de granita)
  • 1 grote mango
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • zout
  • 800 g doradefilets
  • 1 el maanzaadjes
  • 5 el 'olijfolie met citroen' taste of Inspirations
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bussel koriander
  • 1 mespunt harissa
  • 3 el gembersiroop (uit een pot gemberballetjes op siroop) (voor de granita)
  • 3 dl sake (voor de granita)
  • 1 grote mango
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 10 min. Rusttijd + 6 u vriestijd)
1
Maak de granita: meng de gembersiroop en de sake in een grote schaal met platte bodem (zoals een ovenschaal of iets dergelijks) en laat 6 u in de diepvriezer opstijven.
2
Meng het sap van de limoenen, de olie met citroen, de harissa en zout. Snijd de doradefilets en de mango in kleine plakjes. Dresseer ze op de borden, besprenkel ze met de marinade en laat 10 min. rusten.
3
Bestrooi de borden met gesnipperde rode peper, korianderblaadjes, maanzaadjes en sesam.
4
Schraap de granité los met een vork, verdeel wat schilfers over elk bord en dien meteen op.
1
Maak de granita: meng de gembersiroop en de sake in een grote schaal met platte bodem (zoals een ovenschaal of iets dergelijks) en laat 6 u in de diepvriezer opstijven.
2
Meng het sap van de limoenen, de olie met citroen, de harissa en zout. Snijd de doradefilets en de mango in kleine plakjes. Dresseer ze op de borden, besprenkel ze met de marinade en laat 10 min. rusten.
3
Bestrooi de borden met gesnipperde rode peper, korianderblaadjes, maanzaadjes en sesam.
4
Schraap de granité los met een vork, verdeel wat schilfers over elk bord en dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Energie: 245 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

2 × +/- 415 gr

+/-€15,34

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

La Flamme

Harissa

70 gr

€0,89

Sake Hakushika

Hakushika

Sake Hakushika

50 cl

€12,55

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€47,84