Recept zoekresultatenTartaar van asperges en groenten
Delhaize logo
  • Tartaar van asperges en groentenA

Tartaar van asperges en groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tartaar van asperges en groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg asperges
  • 2 komkommers
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 150 g selderij
  • 750 g roomkaas of zure room
  • 2 blokjes bouillon
  • 2 bussels basilicum
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 dl olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Kook water met een bouillonblokje. Schil de asperges en laat de schillen gedurende 5 minuten in de bouillon intrekken. Kook de asperges gedurende 3 minuten in de bouillon. Ze moeten knapperig blijven.
  2. Haal de asperges eruit en zeef de bouillon.
  3. Schil de komkommer en meng met de roomkaas en de bouillon. De saus moet romig en licht schuimig zijn.
  4. Snij de komkommers, appels en selderij in kleine blokjes. Hou de uiteinden van de asperges en snij de rest eveneens in kleine blokjes.
  5. Breng de groententartaar op smaak met azijn en olijfolie, versnij de basilicum bovenop het mengsel.
  6. Dresseer de tartaar, garneer met de aspergetopjes. Giet het aspergesschuim op de borden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 90; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 674,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Tartaar van asperges en groentenA