Recept zoekresultatenTartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam
Delhaize logo
  • Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 cm gember
  • 1 el vissaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 500 g geelvintonijnsteak
  • 1 bosje koriander
  • 2 vierkantjes bladerdeeg
  • wasabi (in tube)
  • 1 eigeel
  • 1 kleine sjalot
  • 1 tige d'oignon vert
  • 1 limoen
  • 1 Thaise rode peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Geelvintonijn

Delhaize

Geelvintonijn

3 × +/- 180 gr

+/-€34,56

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Bladerdeeg

Delhaize

Bladerdeeg

450 gr

€1,39

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

Becel

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

50 cl

€3,99

Totaal:
+/-€60,75

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vierkantje bladerdeeg op het werkblad en spreid een dun laagje wasabi over de hele oppervlakte. Bedek met een ander vierkantje en druk aan. Klop de eierdooier op met 1 eetlepel water. Smeer deze mengeling op de onderkant van het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes. Snij in stroken van 2 cm en draai ze. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 à 20 min. in de oven tot de krokantjes goudgeel zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  2. Snij de sjalot en het lente-uitje in zeer dunne reepjes. Rasp de gember tot pulp. Doe de sjalot, de gemberpulp, het limoensap, de vissaus, de sojasaus, de peper en de olie in een kommetje.
  3. Hak de tonijn fijn met een mes. Doe in een slakom en meng met saus, lente-ui en korianderblaadjes
  4. Op het bord Dresseer de tartaar met een deegvormpje. Serveer met de wasabikrokantjes.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Geelvintonijn

Delhaize

Geelvintonijn

3 × +/- 180 gr

+/-€34,56

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Bladerdeeg

Delhaize

Bladerdeeg

450 gr

€1,39

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

Becel

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

50 cl

€3,99

Totaal:
+/-€60,75