Recept zoekresultatenTarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne
Delhaize logo
  • Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne

Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g tarbotfilets
  • 440 g groeneaspergepunten
  • 2 el olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 1 dl droge champagne
  • 200 g boter
  • 1 limoen
  • Roze peperbolletjes
  • peterselie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 3, met de velkant naar binnen. Schik ze in een geoliede ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bak ze 10 à 12 min in de oven, naargelang hun grootte.
  2. Dompel de asperges in een kookpot kokend gezouten water. Giet ze na 3 min kooktijd af en fruit ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Klop, op een heel zacht vuurtje, de eidooiers, de champagne, zout en peper in een steelpan op (indien nodig au bain-marie), net als een sabayon. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Haal de pan van het vuur, voeg het sap van ½ limoen toe en breng verder op smaak.
  4. Serveer de tarbot met de asperges en besprenkel met saus. Bestrooi met roze peperbollen en gehakte peterselie. Werk af met ½ limoen en geef er een truffelpuree bij.

Tip: Laat de saus zeker niet koken of ze zal schiften. Lijkt de saus niet te binden? Haal dan de pan van het vuur, klop de saus met wat koud water op en zet de pan daarna terug op het vuur.


Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne