Recept zoekresultatenTarbotfilet met schelpjes, spinazie en shiitake
Delhaize logo
  • Tarbotfilet met schelpjes, spinazie en shiitakeA

Tarbotfilet met schelpjes, spinazie en shiitake

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Hoofdgerecht
Tarbotfilet met schelpjes, spinazie en shiitakeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g tarbotfilets
  • 300 g jonge spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kokkels
  • 1/2 bussel bieslook
  • 150 g shiitakes
  • 10 cl sake (of witte wijn)
  • 1,5 eetlepels specerijenmix "Wasabi & Sesam" Santa Maria
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 6 eetlepels Stirfry wokolie Delhaize
  • grof zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • KLEINE TARBOT MAP
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
  • Kokkels
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 1 u 30 min. weektijd

    1. Laat de schelpjes 30 min. weken in een grote kom gevuld met koud water, gemengd met een klein handvol grof zout. Giet af, spoel en herhaal alles 2 keer (in totaal 1u30 weken).
    2. Meng de gehakte bieslook met de specerijenmix in een groot bord. Smeer de in twee gesneden tarbotfilets in met olie en leg ze, met de donkerste kant naar onder toe, in het mengsel. Druk aan zodat het goed kleeft. Zet opzij.
    3. Snij de shiitakes in plakjes en bak ze enkele minuten in een pan met 1/6 van de olie. Kruid met peper en zout.
    4. Doe 1/6 van de olie in een kleine sauteuse en stoof de fijngehakte looktenen 2 min.  op heel zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 min, voeg dan de sake of witte wijn toe. Laat 1 min.  op hoog vuur inkoken, voeg dan de gespoelde en uitgelekte kokkels toe. Zet een deksel op de pan en verwarm op hoog vuur tot ze opengaan.
    5. Doe 2/6 van de olie in een wok en roerbak de spinazie kort. Voeg peper en zout toe.
    6. Verwarm een grote antikleefpan zonder vetstof en bak de tarbotstukken aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Neem van het vuur en laat 2 min.  rusten.
    7. Dien de vis op  met de spinazie, de shiitakes, de kokkels en hun kookvocht. Serveer er puree bij.

    Kooktip

    De specerijenmix met wasabi is best pittig: doseren volgens eigen smaak! Om te voorkomen dat de specerijen verbranden, bak je de gekruide kant van de vis best niet op te hoog vuur. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 430; energie (kCal): 103; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 450,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Hoofdgerecht
    • Tarbotfilet met schelpjes, spinazie en shiitakeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • KLEINE TARBOT MAP
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
  • Kokkels
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09