Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTarbot met champagne en rivierkreeftjes, puree met spinazie en karnemelk
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:45
    B
  • Tarbot met champagne en rivierkreeftjes, puree met spinazie en karnemelk

Tarbot met champagne en rivierkreeftjes, puree met spinazie en karnemelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Party,Kerst
Hoofdgerecht
Tarbot met champagne en rivierkreeftjes, puree met spinazie en karnemelkB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazieblaadjes
  • 90 g boter
  • 1 dl karnemelk
  • 2 lente-uitjes
  • 500 g tarbotfilets
  • 1 sjalot
  • 1 dl visfond
  • 1 dl champagne
  • 1 dl room
  • 125 g rivierkreeftenvlees
  • bieslook

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Schil de bloemige aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met de verse spinazieblaadjes, boter, karnemelk, zout en peper.
  2. Snijd de lente-uitjes in fijne slierten en laat ze in ijskoud water weken om ze te doen krullen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maak de tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 2. Bak ze kort goudbruin in een braadpan met warme boter. Breng op smaak en laat nog 10 min. in de oven garen (als de filets klein zijn, hoeft dit niet, het volstaat om ze in de pan te bakken).
  4. Fruit de fijngehakte sjalot 5 min. op een zacht vuurtje in boter, zonder ze te laten kleuren. Giet er visfond, champagne en room bij. Laat met 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de rivierkreeftjes toe, meng en haal van het vuur. Breng verder op smaak. Dresseer de puree op warme borden, voeg de tarbotfilets toe en overgiet met saus. Werk af met bieslook.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 536,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Party,Kerst
Diner
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -00:45
    B
  • Tarbot met champagne en rivierkreeftjes, puree met spinazie en karnemelk