Recept zoekresultatenTajine met gedroogde pruimen
Delhaize logo
  • Tajine met gedroogde pruimenA

Tajine met gedroogde pruimen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Party,Kerst
Hoofdgerecht
Tajine met gedroogde pruimenA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 3,5 dl water
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1/2 snufje ras el hanout
  • 1 snuifje saffraandraadjes
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 6 takjes koriander
  • peper en zout
  • 1 dikke ui
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes (voor de afwerking)
  • 20 g boter (voor de afwerking)
  • 1 Turks brood (voor de afwerking)
  • 100 g witte amandelen (voor de afwerking)
  • 1 kl zout (voor de pruimen)
  • 1 kl kaneelpoeder (voor de pruimen)
  • 20 g boter (voor de pruimen)
  • 5 el kristalsuiker (voor de pruimen)
  • 2,5 dl water (voor de pruimen)
  • 500 g gedroogde pruimen met pit (voor de pruimen)
  • 1,5 kg kalfsfricassee extra mager of lamsbout (uitgebeend)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 1.30h kooktijd

  1. Snijd het vlees in blokjes, hak de ui en pers het teentje knoflook. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan (of in een tajine) met de olie. Voeg de kruiden toe, samen met zout, peper, gehakte peterselie en koriander. Bedek met water en laat gedurende minstens 1.30 u heel zachtjes sudderen, tot het vlees mooi mals is (meng nu en dan en voeg indien nodig een beetje water toe).
  2. Doe intussen de pruimen in een stoofpan en voeg het water, de suiker, de boter, de kaneel en het zout toe. Laat 15 à 20 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
  3. Bak de amandelen op een matig vuurtje lichtjes goudbruin, in een braadpan met de gesmolten boter.
  4. Dresseer het vlees op een schaal, voeg een deel van de pruimen, de amandelen en de sesamzaadjes toe. Geef er de rest apart bij, met Turks brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 727; energie (kCal): 173; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 7,5; vezels (g): 2; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 997,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Marrokaans
Klassiek
Party,Kerst
Diner
Hoofdgerecht
  • Tajine met gedroogde pruimenA