Recept zoekresultatenTagliatelle van rauwe asperges
Delhaize logo
  • Tagliatelle van rauwe aspergesB

Tagliatelle van rauwe asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Lunch
Tagliatelle van rauwe aspergesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 asperges
  • 1 citroen (het sap)
  • peper en zout
  • 1 dl extra zuivere olijfolie
  • 1 bakje tuinkers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Tuinkers | Vilt
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
  • Reeds in je keuken

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Schil de asperges en snijd ze in fijne slierten met behulp van een dunschiller.
    2. Maak de vinaigrette: voeg het citroensap al roerend bij de olijfolie, tot je een mooi geheel krijgt. Hak de tuinkers fijn en voeg toe. Kruid bij met peper en zout.
    3. Meng de aspergeslierten onder de vinaigrette en verdeel over glaasjes of kommetjes (1 per persoon).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 980; energie (kCal): 238; vetten (g): 24,9; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 220,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Andere
    Lunch
    • Tagliatelle van rauwe aspergesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Tuinkers | Vilt
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
  • Reeds in je keuken