Recept zoekresultatenTagliatelle met oesterzwammen, spinazie en spek
Delhaize logo
  • Tagliatelle met oesterzwammen, spinazie en spek
    B

Tagliatelle met oesterzwammen, spinazie en spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Kids,Moederdag
Hoofdgerecht
Tagliatelle met oesterzwammen, spinazie en spekB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g oesterzwammen
  • 500 g tagliatelle van Panzani
  • 100 g gezouten spekblokjes
  • 400 g de jonge spinazieblaadjes
  • 2 dl room
  • 100 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • peper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | oesterzwammen | Bio

Delhaize

Belgische | oesterzwammen | Bio

200 gr

Bio

€2,99

Tagliatelle

Bertagni

Tagliatelle

500 gr

€3,85

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

100 gr

€2,29

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

2 × 300 gr

Bio

€7,98

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€31,15

Begin met koken

  1. Doe de tagliatelle in een grote kookpot met gezouten kokend water. Laat 1 tot 2 min. minder lang koken dan de tijd die op de verpakking staat aangegeven.
  2. Bak de in stukjes gesneden oesterzwammen en het spek op een hoog vuur in een pan, samen met de olijfolie en de oregano. Haal de pan van het vuur als ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper.
  3. Als de pasta gekookt is, zet je 1 dl van het kookvocht opzij en giet je de rest af. Doe de pasta in een grote pan of wok samen met het kookvocht, de room en de spinazie. Roer alles om op een zacht vuurtje tot de spinazie zacht is. Kruid naar smaak.
  4. Serveer onmiddellijk. Verdeel de oesterzwammen en het spek over de borden en werk af met geraspte parmezaan.

Tip
Het kookvocht van de pasta bevat zetmeel. Dat zorgt voor een goed gebonden romige saus die lichter is dan wanneer je enkel room zou gebruiken.

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen| Energie (kcal): 844; Eiwitten (g): 33,9; Vetten (g): 35,9; Koolhydraten (g) : 93,6; Vezels (g): 5,2, Nutri-score; B
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Voedingsstoffen| Energie (kcal): 844; Eiwitten (g): 33,9; Vetten (g): 35,9; Koolhydraten (g) : 93,6; Vezels (g): 5,2, Nutri-score; B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids,Moederdag
Herfst
Hoofdgerecht
  • Tagliatelle met oesterzwammen, spinazie en spek
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | oesterzwammen | Bio

Delhaize

Belgische | oesterzwammen | Bio

200 gr

Bio

€2,99

Tagliatelle

Bertagni

Tagliatelle

500 gr

€3,85

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

100 gr

€2,29

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

2 × 300 gr

Bio

€7,98

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€31,15