Recept zoekresultatenTagliatelle met krab
Delhaize logo
  • Tagliatelle met krabB

Tagliatelle met krab

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Student
Pasta
Tagliatelle met krabB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • cayennepeper
  • 350 g verse tagliatelle
  • 2 eetlepels vers fijngehakt basilicum
  • 70 g tomatenpuree
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 cl lichte verse room
  • 150 g krab uit blik (uitgelekt gewicht)
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels whisky

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011310000
  • Tagliatelle | Bio
    250 gr
    10,36 €/kg
    €2,59
    F2019060600038960000
  • Fijngesneden basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1996121600272290000
  • Tomatenpuree
    680 gr
    4,78 €/kg
    €3,25
    S2005042800116860000
  • Begin met koken

    1. Zet een vergiet op een kommetje (om het vocht uit het blik op te vangen) en laat er het krabvlees in uitlekken.
    2. Fruit de geperste knoflooktenen met de olie in een steelpan op zacht vuur. Voeg na 2 min. het uitgelekte krabvlees toe en laat nog 2 min. op vrij hoog vuur bakken. Overgiet met de whisky, meng, voeg dan het krabvocht toe, de tomatenpuree, de verse room en cayennepeper naar eigen smaak. Laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
    3. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in een grote kookpot met licht gezouten water.
    4. Voeg het basilicum toe aan de saus, breng op smaak en giet over de uitgelekte tagliatelle. Meng en serveer meteen.

    Kooktip

    Fruit knoflook altijd op zacht vuur en laat 'm vooral niet kleuren, want dan wordt hij bitter.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 789; energie (kCal): 188; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 23,8; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 427,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Tagliatelle met krabB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011310000
  • Tagliatelle | Bio
    250 gr
    10,36 €/kg
    €2,59
    F2019060600038960000
  • Fijngesneden basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1996121600272290000
  • Tomatenpuree
    680 gr
    4,78 €/kg
    €3,25
    S2005042800116860000