Recept zoekresultatenTagliatelle met courgettes en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Tagliatelle met courgettes en gerookte zalmB

Tagliatelle met courgettes en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tagliatelle met courgettes en gerookte zalmB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 courgettes
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 25 cl lichte room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • 1 sjalot
  • 350 g tagliatelle

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    140 gr
    41,07 €/kg
    €5,75
    Afhaling vanaf 12/01
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Halveer de ongeschilde courgettes in de lengte en snij de helften in plakjes. Bak ze samen met de gehakte sjalot en het geperste lookteentje in de olie in een sauteuse op zacht vuur gedurende 10 min.
    2. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar. Snij de zalm in reepjes. Hak de lente-uitjes en de peterselie.
    3. Doe de helft van de courgettes in de beker van de hakmolen. Voeg de room toe en mix tot een homogene saus. Doe de saus bij de courgettes in de pan en laat 2 min. sudderen.
    4. Voeg dan de uitgelekte pasta en de gerookte zalm toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
    5. Serveer meteen, bestrooid met de uitjes en de peterselie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 94; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 509,67
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Tagliatelle met courgettes en gerookte zalmB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    140 gr
    41,07 €/kg
    €5,75
    Afhaling vanaf 12/01
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05