Recept zoekresultatenTagliatelle met broccoli en pesto van peterselie met Manchego
Delhaize logo
  • Tagliatelle met broccoli en pesto van peterselie met ManchegoB

Tagliatelle met broccoli en pesto van peterselie met Manchego

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Pasta
Tagliatelle met broccoli en pesto van peterselie met ManchegoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g tagliatelle all’uovo Delhaize
  • 400 g broccoli
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 75 g geroosterde pijnboompitten
  • 75 g Manchego (nettogewicht, zonder korst)
  • 1 teentje teentje knoflook (facultatief)
  • 15 cl olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,23 €/kg
    €0,89
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Pijnboompitten
    50 gr
    93,00 €/kg
    €4,65
  • Kaas | Manchego D.O. | Schapenmelk
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snij de bloemhoofdjes van de broccoliroosjes en hou ze apart. Snij de stengels en de geschilde stam in kleine blokjes.
    2. Breng licht gezouten water in een grote pot aan de kook en doe er de tagliatelle en de blokjes broccoli in. Voeg, 4 min. na het hernemen van het kookpunt, de apart gehouden bloemhoofdjes toe. Laat alles nog 3 min. verder koken.
    3. Doe ondertussen de peterselieblaadjes in de beker van de hakmolen. Voeg de olijfolie toe, de grof geraspte manchego, de geroosterde pijnboompitten, peper, zout en eventueel het geperste lookteentje. Mix tot een gladde pesto.
    4. Giet de pesto op de pasta met de broccoli en meng goed. Serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1540; energie (kCal): 369; vetten (g): 22,7; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 32,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 919,55
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Tagliatelle met broccoli en pesto van peterselie met ManchegoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,23 €/kg
    €0,89
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Pijnboompitten
    50 gr
    93,00 €/kg
    €4,65
  • Kaas | Manchego D.O. | Schapenmelk
    Dit product is niet meer beschikbaar