Recept zoekresultatenTagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:32
  • Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen

Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 à 800 g rundfiletsteaks "Angus Beef", dik gesneden
  • 4 x een handvol schoongemaakte rucola
  • 10 cl verse room
  • 1 schaaltje tuinkers
  • olijfolie
  • peper
  • 250 g oesterzwammen
  • 80 g mayonaise met citroen
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 2 eetlepels wasabi

Begin met koken

  1. Neem het vlees uit de koelkast.
  2. Kook de in stukken gesneden aardappelen in lichtgezouten kokend water. Reken 15 à 20 min. vanaf het kookpunt.
  3. Borstel de oesterzwammen, snij ze in kleine stukken en bak ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een grote braadpan die 2 eetlepels olijfolie bevat, roer vaak om. Zet opzij.
  4. Meng de wasabi, de yoghurt en de mayonaise in een grote kom. Voeg vervolgens de tuinkers toe, peper en zout. Meng goed en zet opzij.
  5. Giet de gekookte aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur).  Voeg de room toe en prak met de pureestamper. Voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak. Hou warm. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar haal het vlees 30 min. voor het bakken uit de koelkast.
  6. Verhit een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Smeer het vlees in met olijfolie en leg het in de hete pan. Grill 2 min. per kant, neem van het vuur, kruid licht met peper en zout, dek af en laat 2 min. rusten.
  7. Verdeel ondertussen de rucola over de borden, evenals de stoemp die je met een dresseerring op de borden schikt.
  8. Snij het vlees in sneetjes, schik ze op de rucola en serveer meteen. Geef er de saus apart bij.

Kooktip

Voeg de wasabi met mate toe indien je deze scherpe specerij niet gewoon bent.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • 00:00
    -06:32
  • Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen