Recept zoekresultatenTagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaat
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:33
    A
  • Tagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaat

Tagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaat

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Eindejaar
Tagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaatA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl olijfolie (voor de saus)
  • 1/2 knoflookteen
  • 5 g verse tijm
  • 1 takje verse tijm (voor de afwerking)
  • 5 g verse tijm (voor de saus)
  • 4 tomaten
  • 600 g presa ibérico
  • 250 g 'Girasoli’ Bertagni

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgetten | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600324000000
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. inkooktijd

    Maak eerst de saus: ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Laat de olijfolie heet worden en blus met de tomatenblokjes. Zet het vuur lager en doe er de tijm bij. Laat de tomaatblokjes 15 min. zachtjes smelten. Kruid bij met peper en zout.

    1. Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in een fijne brunoise. Stoof deze brunoise, de ui en de knoflook in de olijfolie gaar. De groenteblokjes moeten wel nog een beetje knapperig zijn en hun kleur behouden. Kruid bij met peper en zout.

    2. Kook de ‘Girasoli’ volgens de instructies op de verpakking.

    3. Hak de tijm fijn en wrijf er de presa mee in. Kruid de presa met peper en zout.

    4. Bak de presa enkele minuten langs beide kanten in een hete grillpan. Het mag nog een tikje rosé zijn vanbinnen. Snijd in fijne sneetjes.

    5. Dresseer de borden: leg enkele sneetjes presa op elk bord en maak een kleine toren van de groentebrunoise, Girasoli en de gesmolten tomatenblokjes.

    6. Werk af met een takje verse tijm.

    Kooktip

    • Tagliata komt van het Italiaanse ‘taglio di carne’, wat Italiaans is voor een lap vlees.
    • Nu staat de term bekend als een klassieke snijd- en bereidingswijze van rund of - in dit geval - Ibéricovarken.
    • Het gaat om kort gegrilde reepjes vlees, slechts op smaak gebracht met peper en zout om de pure smaak van het vlees niet te onderdrukken, maar net te benadrukken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 565; energie (kCal): 136; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 804,03
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    • 00:00
      -00:33
      A
    • Tagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaat

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgetten | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600324000000
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055540000
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000