Taart met gehakt, saffraan, ui en amandel
Moeilijk, < 30 min.
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Toon:
Delhaize
Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€11,89
Delhaize
Girasoli met kaas
250 gr
€2,49
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Aubergine | 1Stuk
1 st
€1,25
Delhaize
Gele uien | Netje
500 gr
€1,99
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Smaaktrostomaat
2 × 450 gr
€9,98
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. inkooktijd
Maak eerst de saus: ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Laat de olijfolie heet worden en blus met de tomatenblokjes. Zet het vuur lager en doe er de tijm bij. Laat de tomaatblokjes 15 min. zachtjes smelten. Kruid bij met peper en zout.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in een fijne brunoise. Stoof deze brunoise, de ui en de knoflook in de olijfolie gaar. De groenteblokjes moeten wel nog een beetje knapperig zijn en hun kleur behouden. Kruid bij met peper en zout.
Kook de ‘Girasoli’ volgens de instructies op de verpakking.
Hak de tijm fijn en wrijf er de presa mee in. Kruid de presa met peper en zout.
Bak de presa enkele minuten langs beide kanten in een hete grillpan. Het mag nog een tikje rosé zijn vanbinnen. Snijd in fijne sneetjes.
Dresseer de borden: leg enkele sneetjes presa op elk bord en maak een kleine toren van de groentebrunoise, Girasoli en de gesmolten tomatenblokjes.
Werk af met een takje verse tijm.
Kooktip
Toon:
Delhaize
Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€11,89
Delhaize
Girasoli met kaas
250 gr
€2,49
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Aubergine | 1Stuk
1 st
€1,25
Delhaize
Gele uien | Netje
500 gr
€1,99
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Smaaktrostomaat
2 × 450 gr
€9,98
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69