Recept zoekresultatenTagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjes
Delhaize logo
  • Tagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjesA

Tagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 everzwijnsteaks
  • 4 keer een handvol jonge spinazieblaadjes
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie met look
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge sla
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidenmix | Provencaals
    12,5 gr
    79,20 €/kg
    €0,99
  • ButternutBlokjes| Bio
    450 gr
    3,53 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. voorbereiding + kooktijd

    1. Neem het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij de pompoen in blokjes en giet deze uit over de ovenplaat die is bekleed met bakpapier. Doe daarbij de olijfolie met look, de Provençaalse kruiden, zout en peper. Meng goed, spreid uit en laat 20 tot 25 min. goudbruin bakken in de oven, waarbij je halfweg goed mengt. Meng de balsamicoazijn, zout, peper en 6 eetlepels olijfolie.
    3. Verwarm ongeveer 10 min. voor het einde van de baktijd van de pompoen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Smeer de everzwijnsteaks in met olijfolie en laat ze ongeveer 2 min. aan elke zijde grillen in de hete pan. Doe er zout en peper op. Laat de steaks 2 min. rusten op een plank, overdekt met aluminiumfolie.
    4. Verdeel de spinaziescheuten over de borden, leg de gesneden steaks erop en overgiet met wat vinaigrette. Dien op met de pompoen en parmesaanschilfertjes. Serveer met brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 588,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Tagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge sla
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidenmix | Provencaals
    12,5 gr
    79,20 €/kg
    €0,99
  • ButternutBlokjes| Bio
    450 gr
    3,53 €/kg
    €1,59