Recept zoekresultatenTaco's met rundvlees
Delhaize logo
  • Taco's met rundvleesA

Taco's met rundvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Taco's met rundvleesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 tortilla's voor taco's
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 snuifje pimentpoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 2 avocado's
  • 4 slaharten
  • 3 tomaten
  • 300 g runderbiefstuk
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Meng de yoghurt met de koolzaadolie, de komijn, een snufje zout en het pimentpoeder.
  2. Snijd de tomaten in partjes. Pel de ui en snijd in fijne ringen. Laat de maïs uitlekken. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit en snijd in dunne partjes. Besprenkel ze met het citroensap. Snijd de slaharten overlangs in 4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Zet een grillpan op het vuur en gril de steak kort aan beide kanten. Haal de pan van het vuur, wikkel de steak in aluminiumfolie en laat nog 8 minuten rusten. Snijd in fijne plakjes.
  4. Schik de taco’s ondersteboven op een bakplaat en warm even op in de oven gedurende 5 minuten.
  5. Vul de tortilla’s met de steak, de tomaten, de maïs, de avocado en de ui. Serveer met de slaharten en de yoghurtsaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 13,2; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 938,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Taco's met rundvleesA