Recept zoekresultatenTaco’s met kip en guacamole
Delhaize logo
  • Taco’s met kip en guacamoleA

Taco’s met kip en guacamole

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Terug naar school
Hoofdgerecht
Taco’s met kip en guacamoleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 gebraden biokip
  • 30 g jonge spinazieblaadjes
  • 8 'Taco Shells' Santa Maria
  • 1 dl zure room
  • 15 g verse koriander
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 5 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 120°C.
    2. Pluk het wit van de kip en snijd het indien nodig in kleinere stukjes.
    3. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snijd in ringetjes. Behoud enkele ringetjes voor de afwerking. Ontpit en ontvel de tomaat en snijd in partjes. Hak de koriander grof. Snijd de limoen in schijfjes.
    4. Maak de guacamole: pel en ontpit de avocado’s en snijd in stukken. Meng in de hakmolen samen met het fijngesneden chilipepertje, het limoensap, de olijfolie, het teentje knoflook en de verse koriander. Kruid bij met peper en zout.
    5. Warm de tacoschelpen enkele minuten op in de oven. Vul de tacoschelpen met spinazieblaadjes, guacamole, stukjes kip, partjes tomaat en zure room. Dien op met de schijfjes limoen en de grofgehakte koriander. Werk af met enkele ringetjes van de chillipeper.

    Kooktip

    Je kunt ook ijsbergsla gebruiken in plaats van spinazie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 853; energie (kCal): 205; vetten (g): 14,8; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 615,41
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Mexicaans
    Andere
    Terug naar school
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Taco’s met kip en guacamoleA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55