Recept zoekresultatenTaboulé met bloemkool
Delhaize logo
  • Taboulé met bloemkoolA

Taboulé met bloemkool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Taboulé met bloemkoolA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g bloemkool
  • 1 bussel radijzen
  • 100 g rucola
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 citroen bio
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 5 bussels lente-uitjes
  • 50 g parmigiano
  • 300 g verse geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 1 bussel platte peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes op azijn
  • grof zout
  • Espelettepeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
    F2009042400306330000
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2004122800318830000
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2014102000364600000
  • Geschaafde | Amanden
    200 gr
    21,25 €/kg
    €4,25
    S2021011800496110000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. marineertijd

    1. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Rasp de bloemkool met de middelgrote gaten van de rasp. Hak de platte peterselie en de rucola fijn. Houd een paar takjes opzij voor de afwerking. Snijd de radijzen in dunne schijfjes. Schaaf de parmigiano in schilfers. Hak het groene uiteinde van de lente-ui en de kappertjes fijn. Rooster de amandelen in een antiaanbakpan. Verkruimel de geitenkaas.
    2. Laat de fijngehakte peterselie en de rucola 10 min. marineren in het citroensap. Voeg de bloemkool, de lente-ui, de amandelen, de kappertjes en de radijzen toe. Breng op smaak met olijfolie, grof zout en Espelettepeper.
    3. Werk af met de rucola, de platte peterselie, de verkruimelde geitenkaas en de bosbessen.

    Kooktip

    Bloemkool over? Verwerk in de soep of kook de roosjes op de klassieke manier!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 114; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 485,07
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Andere
    Lunch
    • Taboulé met bloemkoolA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
    F2009042400306330000
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2004122800318830000
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2014102000364600000
  • Geschaafde | Amanden
    200 gr
    21,25 €/kg
    €4,25
    S2021011800496110000