Recept zoekresultatenTaartjes met duo van pensen en mangochutney
Delhaize logo
 • Taartjes met duo van pensen en mangochutneyD

Taartjes met duo van pensen en mangochutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Eindejaar
Lunch
Taartjes met duo van pensen en mangochutneyD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 125 g witte pensen
 • 125 g zwarte pensen
 • 70 g mangochutney
 • 4 diepgevroren vierkante bladerdeeglapjes
 • 1 ei
 • 70 g fijnproeverssla
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 el balsamicoazijn
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. baktijd

 1. Leg de diepgevroren deegvierkanten op de met bakpapier beklede ovenplaat. Verwijder de beschermingsblaadjes en bestrijk de vierkanten met de chutney, maar laat rondom een boordje vrij. Laat het deeg volledig ontdooien op kamertemperatuur. Smeer de boorden in met het losgeklopte ei.
 2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
 3. Snij de pensen in schijfjes en schik ze in dambordpatroon op de taartjes.
 4. Laat 15 min. in de oven bakken.
 5. Meng de sla met de olie, de azijn en een snuifje zout. Verdeel de sla over de borden, zet er de taartjes bij en serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1082; energie (kCal): 261; vetten (g): 19,1; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 15,3; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 469,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Taartjes met duo van pensen en mangochutneyD