Recept zoekresultatenTaartje met kleine groenten en mousseline met Noilly Prat
Delhaize logo
 • Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly PratB

Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly Prat

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Lunch
Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly PratB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 rol bladerdeeg
 • 5 cl zuivere olijfolie
 • zout
 • 15 cl vloeibare room
 • 20 cl Noily Prat
 • 1 bussel kleine groene asperges
 • 30 g hazelnotenpoeder
 • 1 bussel groene uien
 • 4 eigelen
 • 300 g diepvriestuinbonen
 • 400 g diepvrieserwten
 • 125 g boter
 • zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

 1. Breek de voet van de asperges af en kook ze 8 minuten in kokend gezouten water. Haal ze uit het water en dompel ze in een slakom met water en ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Doe hetzelfde met de erwtjes, de bonen en de groene uien, waarvan de voet en de eerste blaadjes zijn verwijderd. Pel de bonen.
 2. Giet 200 g erwtjes, 100 g bonen, het groen van de uien en het hazelnootpoeder in de kom van een mixer. Voeg zout en peper toe. Mix en voeg olijfolie toe. Kruid bij. Verwarm 'au bain-marie'.
 3. Warm de oven voor op 180 ºC. Ontrol het bladerdeeg en snij cirkels uit met behulp van een kom. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Prik erin met een vork. Bedek met een blad bakpapier, leg er een plaat op en zet 20 minuten in de oven. Haal de taartjes daarna uit de oven.
 4. In een kookpan: giet de Noilly Prat erin, maak een bouillon. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg 2 eigelen toe tijdens het opkloppen. Blijf kloppen op een matig vuur totdat de bereiding olieachtig en schuimig wordt. Voeg boter in kleine blokjes toe en daarna de lichtjes opgeklopte vloeibare room, blijf kloppen. Hou warm 'au bain-marie'.
 5. Op het bord: warm de groenten snel op. Leg de bladerdeegcirkels in het midden van het bord. Smeer de erwtenpuree open, verdeel de groenten en giet een scheut mousseline. Serveer met de mousseline in een sauskom.

Kooktip

Doe wat zout in het kookwater van de groene groenten. Dompel ze na het koken in een slakom met koud water en ijsblokjes om het bladgroen te bewaren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 776; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,3; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 828,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Lente
Lunch
 • Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly PratB