Recept zoekresultatenTaart met varkensspiering en mosterd
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:35
    B
  • Taart met varkensspiering en mosterd

Taart met varkensspiering en mosterd

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Taart met varkensspiering en mosterdB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 kg varkensspiering
  • 1 ei
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • 5 dl water
  • 1 teentje knoflook
  • 5 dl witte wijn
  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 eetlepel graanmosterd

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spiering | Varken | Bio
    +/- 400 gr
    +/-13,69€/kg
    +/-€5,48
    Afhaling vanaf 15/01
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 60 min. + 30 min. baktijd

    1. Snijd de varkensspiering in grove stukken. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak het vlees mooi bruin.
    2. Kruid met peper en zout en bestrooi met wat bloem.
    3. Snijd de selder, wortel en ui in kleine blokjes en voeg toe aan het vlees, laat even meestoven.
    4. Bevochtig met de wijn, het water en de groentebouillon en voeg het kruidentuiltje toe.
    5. Laat dit 40 min. sudderen op een laag vuur tot je een mooi ingedikte stoverij krijgt.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C.
    7. Beboter een taartvorm van 24 cm doorsnede en bekleed met een vel bladerdeeg, snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en giet er de varkensstoverij in. Snijd een cirkel ter grootte van de taartvorm uit de andere rol bladerdeeg en bedek de taart hiermee zodat je een gesloten taart krijgt.
    8. Besmeer de taart met een losgeklopt eitje en bak ze mooi goudbruin in de oven gedurende 30 min.
    9. Serveer de taart met wat graanmosterd.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 459; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 351,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:35
      B
    • Taart met varkensspiering en mosterd

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spiering | Varken | Bio
    +/- 400 gr
    +/-13,69€/kg
    +/-€5,48
    Afhaling vanaf 15/01
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55