Recept zoekresultatenTaart met spinazie en Saint-Marcellin
Delhaize logo
  • Taart met spinazie en Saint-Marcellin
    C
Taart met spinazie en Saint-MarcellinC

Taart met spinazie en Saint-Marcellin

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
  • 25 cl lichte room
  • 75 g blonde rozijnen
  • 3 eieren
  • nootmuskaat
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 Saint-Marcellinkaasjes
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 el pijnboompitten
  • zout
  • 600 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
  • 25 cl lichte room
  • 75 g blonde rozijnen
  • 3 eieren
  • nootmuskaat
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 Saint-Marcellinkaasjes
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 el pijnboompitten
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de olie in een braadpan en stoof er de (vooraf ontdooide) spinazie in op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Doe de spinazie in een fijne zeef en laat uitlekken.
3
Klop de eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de rozijnen en de spinazie toe en meng.
4
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Schep er de spinaziebereiding in, leg er de in plakjes gesneden kaasjes bovenop en bestrooi met de pijnboompitten.
5
Laat 30 min. in de oven bakken.
6
Serveer warm met een gemengd slaatje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de olie in een braadpan en stoof er de (vooraf ontdooide) spinazie in op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Doe de spinazie in een fijne zeef en laat uitlekken.
3
Klop de eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de rozijnen en de spinazie toe en meng.
4
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Schep er de spinaziebereiding in, leg er de in plakjes gesneden kaasjes bovenop en bestrooi met de pijnboompitten.
5
Laat 30 min. in de oven bakken.
6
Serveer warm met een gemengd slaatje.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 724; energie (kCal): 174; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 633,71
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 724; energie (kCal): 174; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 633,71
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

2 × 450 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,58

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Gedroogde rozijnen

Vahiné

Gedroogde rozijnen

125 gr

€2,45

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Saint-Marcellin

Delhaize

Saint-Marcellin

80 gr

€1,89

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€18,77