Recept zoekresultatenTaart met spinazie en Saint-Marcellin
Delhaize logo
  • Taart met spinazie en Saint-MarcellinC

Taart met spinazie en Saint-Marcellin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Taart met spinazie en Saint-MarcellinC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 Saint-Marcellinkaasjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 25 cl lichte room
  • 75 g blonde rozijnen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de olie in een braadpan en stoof er de (vooraf ontdooide) spinazie in op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Doe de spinazie in een fijne zeef en laat uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de rozijnen en de spinazie toe en meng.
  4. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Schep er de spinaziebereiding in, leg er de in plakjes gesneden kaasjes bovenop en bestrooi met de pijnboompitten.
  5. Laat 30 min. in de oven bakken.
  6. Serveer warm met een gemengd slaatje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 724; energie (kCal): 174; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 633,71
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Taart met spinazie en Saint-MarcellinC