Recept zoekresultatenTaart met rode pompelmoezen
Delhaize logo
 • Taart met rode pompelmoezenC

Taart met rode pompelmoezen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Taart met rode pompelmoezenC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 2,5 soeplepels blonde cassonadesuiker
 • 3 eieren
 • 100 g amandelpoeder
 • 100 g griessuiker
 • 3 rode pompelmoezen
 • 75 g zachte boter
 • 1 rol zanddeeg

Begin met koken

 1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
 2. Bekleed een taartvorm met het zanddeeg, plooi de overtollige deegrand lichtjes naar buiten. Bak 8 min. in de oven (het is niet nodig om er papier en bonen in te leggen, want zanddeeg rijst niet!). Snij dan het teveel aan deeg af (het deeg zal tijdens het bakken gekrompen zijn). Verlaag de temperatuur van de oven tot 150°C (th. 5).
 3. Rasp de schil van 1/3 van de pompelmoezen fijn en bewaar. Schil alle pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit, leg ze in een vergiet. Vang het vrijgekomen sap tijdens het schillen op en pers het sap uit wat overblijft van de pompelmoezen: je hebt 20 cl sap nodig (voor 8 personen).
 4. Klop, met de garde, de zachte boter en de suiker, voeg dan het sap toe, de fijngeraspte schil, de eieren en het amandelpoeder. Giet het mengsel in de taartbodem en laat 20 min. in de oven bakken. Laat volledig afkoelen.
 5. Leg, net voor het serveren, de pompelmoespartjes op de taart en bestrooi alles met de kandijsuiker. Laat lichtjes karameliseren met behulp van een gasbrander voor crème brûlée of onder de hete ovengrill.
 6. Laat 5 min. rusten en serveer.

Kooktip

Dep de partjes pompelmoes droog op een dubbel vel keukenpapier voor je ze op de taart legt : ze karameliseren beter wanneer ze niet te nat zijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 970; energie (kCal): 233; vetten (g): 13,4; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 22,7; suikers (g): 16,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 383,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Taart met rode pompelmoezenC