• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Ontbijt
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Herfst

Dit recept versturen

Taart met reine-claudes en plattekaas
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 8 Porties +
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 200 g blonde kandijsuiker
  • snuifje zout
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel kaneelpoeder (of vierkruidenpoeder)
  • 500 g reines-claudes
  • 200 g volle plattekaas (maquée)
  • 250 g zelfrijzende bloem
Taart met reine-claudes en plattekaas
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Gebruik de mixerkloppers om de plattekaas te mengen met de olie, de kandijsuiker en 2 eieren. Voeg de bloem toe, het suiker en de kaneel, klop opnieuw en voeg de 2 andere eieren toe. Klop tot een luchtig en glad beslag.
  3. Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het beslag in.
  4. Halveer de reine-claudes en verwijder de pitten. Leg ze dicht bijeen, met de snijkant naar onder, op het beslag. Bak 50 min. in de oven.
  5. Laat even afkoelen en ontvorm op een taartrooster.
  6. Serveer op kamertemperatuur.

Kooktip

De reine-claudes zullen geleidelijk aan in het beslag zinken. Door ze erop te leggen vermijd je dat ze tot op de bodem zinken.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst