Recept zoekresultatenTaart met reine-claudes pruimen en plattekaas
Delhaize logo
  • Taart met reine-claudes pruimen en plattekaas
    D

Taart met reine-claudes pruimen en plattekaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Brunch,Carnaval
Dessert
Taart met reine-claudes pruimen en plattekaasD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 4 el arachideolie
  • 200 g blonde kandijsuiker
  • zout
  • 4 eieren
  • 1 kl kaneelpoeder (of vierkruidenpoeder)
  • 500 g reines-claudes
  • 200 g volle plattekaas (maquée)
  • 250 g zelfrijzende bloem

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Verse kaas | Artisanaal | Bio

Werbomont

Verse kaas | Artisanaal | Bio

250 gr

Bio

€2,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,37

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Gebruik de mixerkloppers om de plattekaas te mengen met de olie, de kandijsuiker en 2 eieren. Voeg de bloem toe, het suiker, een snufje zout en de kaneel, klop opnieuw en voeg de andere eieren toe. Klop tot een luchtig en glad beslag.
  3. Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het beslag in.
  4. Halveer de reine-claudes en verwijder de pitten. Leg ze dicht bijeen, met de snijkant naar onder, op het beslag. Bak 50 min in de oven.
  5. Laat even afkoelen en ontvorm op een taartrooster.
  6. Serveer op kamertemperatuur.

Kooktip

De reine-claudes zullen geleidelijk aan in het beslag zinken. Door ze erop te leggen vermijd je dat ze tot op de bodem zinken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1154; energie (kCal): 274; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 48,9; suikers (g): 34,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 481,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1154; energie (kCal): 274; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 48,9; suikers (g): 34,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 481,14
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch,Carnaval
Ontbijt
Dessert
  • Taart met reine-claudes pruimen en plattekaas
    D

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Verse kaas | Artisanaal | Bio

Werbomont

Verse kaas | Artisanaal | Bio

250 gr

Bio

€2,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,37