Recept zoekresultatenTaart met reine-claudes en plattekaas
Delhaize logo
  • Taart met reine-claudes en plattekaasD

Taart met reine-claudes en plattekaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Dessert
Taart met reine-claudes en plattekaasD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 200 g blonde kandijsuiker
  • snuifje zout
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel kaneelpoeder (of vierkruidenpoeder)
  • 500 g reines-claudes
  • 200 g volle plattekaas (maquée)
  • 250 g zelfrijzende bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Confituur | Reines-Claude
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    450 gr
    4,87 €/kg
    €2,19
    S2005071400087960000
  • vers kaas natuur onder  een laagje slagroom
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014061900139100000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    2. Gebruik de mixerkloppers om de plattekaas te mengen met de olie, de kandijsuiker en 2 eieren. Voeg de bloem toe, het suiker en de kaneel, klop opnieuw en voeg de 2 andere eieren toe. Klop tot een luchtig en glad beslag.
    3. Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het beslag in.
    4. Halveer de reine-claudes en verwijder de pitten. Leg ze dicht bijeen, met de snijkant naar onder, op het beslag. Bak 50 min. in de oven.
    5. Laat even afkoelen en ontvorm op een taartrooster.
    6. Serveer op kamertemperatuur.

    Kooktip

    De reine-claudes zullen geleidelijk aan in het beslag zinken. Door ze erop te leggen vermijd je dat ze tot op de bodem zinken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1154; energie (kCal): 274; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 48,9; suikers (g): 34,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 481,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Ontbijt
    Herfst
    Dessert
    • Taart met reine-claudes en plattekaasD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Confituur | Reines-Claude
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    450 gr
    4,87 €/kg
    €2,19
    S2005071400087960000
  • vers kaas natuur onder  een laagje slagroom
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014061900139100000