Recept zoekresultatenTaart met rabarber, frambozen en amandelen
Delhaize logo
  • Taart met rabarber, frambozen en amandelenC

Taart met rabarber, frambozen en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Moederdag
Dessert
Taart met rabarber, frambozen en amandelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 125 g frambozen
  • 100 g amandelpoeder
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 400 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 140 g griessuiker + 2 afgestreken eetlepels
  • 50 g zachte boter

Begin met koken

  1. Snij de rabarber in blokjes, roer er 40 g suiker onder en laat minstens 1 uur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Bak 6 min. in de oven.
  3. Klop de zachte boter met de garde onder 100 g suiker. Voeg de gemalen amandelen en eieren toe; meng goed. Roer er voorzichtig de uitgelekte rabarber onder. Giet in de taartbodem en strijk glad.
  4. Duw de frambozen voorzichtig één per één in de vulling. Bestrooi met 2 eetlepels suiker en bak 15 min. in de oven.
  5. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
  6. Serveer op kamertemperatuur.

Kooktip

  • Volgens het seizoenaanbod kan je de frambozen vervangen door stukjes abrikoos.
  • Zowel voor crumble als voor taart is het nodig dat je rabarber laat rusten met suiker. De suiker zal het sap uit de rabarber trekken, zodat je bereidingen krokant blijven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1214; energie (kCal): 291; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 22,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 815,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Moederdag
Overig
Zomer,Lente
Dessert
  • Taart met rabarber, frambozen en amandelenC