Recept zoekresultatenTaart met rabarber, frambozen en amandelen
Delhaize logo
  • Taart met rabarber, frambozen en amandelen
    C
Taart met rabarber, frambozen en amandelenC

Taart met rabarber, frambozen en amandelen

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 eieren
  • 125 g frambozen
  • 100 g amandelpoeder
  • 3 el amandelschilfers
  • 400 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 170 g griessuiker
  • 50 g zachte boter
  • 2 eieren
  • 125 g frambozen
  • 100 g amandelpoeder
  • 3 el amandelschilfers
  • 400 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 170 g griessuiker
  • 50 g zachte boter

Begin met koken

1
Snijd de rabarber in blokjes, roer er 40 g suiker onder en laat minstens 1 u rusten.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Bak 6 min in de oven.
3
Klop de zachte boter met de garde onder 100 g suiker. Voeg het amandelpoeder en de eieren toe; meng goed. Roer er voorzichtig de uitgelekte rabarber onder. Giet in de taartbodem en strijk glad.
4
Duw de frambozen voorzichtig één per één in de vulling. Bestrooi met 2 el suiker en bak 15 min in de oven.
5
Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
6
Serveer op kamertemperatuur.
1
Snijd de rabarber in blokjes, roer er 40 g suiker onder en laat minstens 1 u rusten.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Bak 6 min in de oven.
3
Klop de zachte boter met de garde onder 100 g suiker. Voeg het amandelpoeder en de eieren toe; meng goed. Roer er voorzichtig de uitgelekte rabarber onder. Giet in de taartbodem en strijk glad.
4
Duw de frambozen voorzichtig één per één in de vulling. Bestrooi met 2 el suiker en bak 15 min in de oven.
5
Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
6
Serveer op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1214; energie (kCal): 291; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 22,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 815,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1214; energie (kCal): 291; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 22,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 815,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Moederdag,Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Frambozen

Delhaize

Frambozen

125 gr

€2,99

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Bos rabarber

Delhaize

Bos rabarber

800 gr

€3,29

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€27,68

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.