Recept zoekresultatenTaart met konijn en pancetta
Delhaize logo
  • Taart met konijn en pancettaA

Taart met konijn en pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Taart met konijn en pancettaA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • 1 eetlepel koud water
  • 2 wortelen
  • 2 selderstengels
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 3 dl droge cider
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 1 in stukken gesneden konijn zonder kop
  • 40 g bloem
  • 2 rollen kruimeldeeg
  • 2 sjalotten
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 80 g pancetta in blokjes
  • Zwarte peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Schil de wortel(en) en snijd ze samen met de selder in kleine blokjes. Snipper de sjalot(ten) fijn.
  2. Zout en peper de stukken konijn. Doe de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin alvorens ze uit de pot te halen. Doe de sjalotten in de pot en bak ze gedurende 3 min. al roerend aan. Voeg de wortel- en selderblokjes toe en bak het geheel nog 3 min. terwijl je blijft roeren. Doe de cider in de stoofpot en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en voeg de gevogeltebouillon en de mosterd toe. Meng en doe het laurierblad, de rozemarijn en de stukken konijn erbij. Doe het deksel op de pot en laat 1 uur op een zacht vuur stoven.
  3. Haal de stukken konijn uit de pot, laat ze afkoelen en verwijder de beenderen.
  4. Meng de boter en de bloem en voeg dit mengsel toe aan de pot. Kook op een matig vuur waarbij je blijft roeren tot de mengeling indikt. Breng op smaak. Haal de pot van het vuur en verwijder het laurierblad en het takje rozemarijn.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Doe de stukken vlees en de saus in een ovenschaal. Bedek alles met een rol kruimeldeeg. Klop het ei met het koude water. Gebruik een keukenkwast om het kruimeldeeg met ei te bestrijken. Snijd blaadjes van verschillende afmetingen uit het andere deeg en leg ze op de taart. Druk de randen aan met de achterzijde van een lepel. Bestrijk alles met ei. Maak een gaatje in het midden van de taart en breng er een kleine schoorsteen van bakpapier in aan.
  7. Zet 25 min. in de oven tot de korst goudbruin is.

Kooktip

Maak een kleine schoorsteen met bakpapier zodat de stoom kan ontsnappen zonder het deeg op te blazen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 635; energie (kCal): 152; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 742,37
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Taart met konijn en pancettaA