Recept zoekresultatenTaart met citrusflan
Delhaize logo
  • Taart met citrusflan

Taart met citrusflan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Dessert
Taart met citrusflan

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • boter voor de vorm
  • 2 soeplepels sinaasappelmarmelade
  • sap van 2 limoenen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 20 cl room
  • onbehandelde sinaasappelschil
  • 1 soeplepel maïszetmeel (maïzena)
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 8 eieren
  • 5 cl Cointreau
  • 1 brokkeldeeg
  • 40 cl volle melk

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op stand 5-6 (170°C).
  2. Breng de melk, de room en de helft van de kristalsuiker aan de kook.
  3. Klop de eieren op met de rest van de suiker en het zetmeel. Voeg er, al kloppend, beetje bij beetje de kokende melk bij, vervolgens het limoensap, het sap en de schil van de sinaasappel en de cointreau (facultatief).
  4. Boter een taartvorm (met hoge rand en afneembare wand) in en leg er het deeg in. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  5. Giet er het mengsel op en laat 50 minuten bakken in de warme oven. Laat volledig afkoelen.
  6. Smelt de marmelade op een zacht vuurtje en mix ze. Strijk ze uit op de taart en zet deze 1 uur in de koelkast. Haal voorzichtig uit de vorm en serveer goed koud.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Taart met citrusflan