Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenSyllabub met Earl Grey
Delhaize logo
  • Syllabub met Earl GreyD

Syllabub met Earl Grey

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Syllabub met Earl GreyD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bio citroen
  • 35 g blonde kandijsuiker
  • 2 el cognac
  • 1 eetlepel Earl Grey thee
  • 20 cl verse slagroom

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Rasp de schil van de halve citroen fijn (met een fijne rasp). Pers dan het sap uit de halve vrucht. Zet het sap en de fijngeraspte schil opzij.
  2. Laat de thee 5 minuten trekken in 7 cl vooraf aan de kook gebracht water. Zeef de thee (druk goed op de blaadjes) en voeg de suiker toe. Meng en laat volledig afkoelen. Doe er het sap en de geraspte schil van de citroen bij, evenals de cognac.
  3. Klop de slagroom heel stijf. Voeg de theebereiding geleidelijk aan en al kloppend (op lage snelheid) toe. Verdeel de syllabub over coupes en serveer meteen. Dien op met “Cigarettes Russes” koekjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1177; energie (kCal): 285; vetten (g): 22,9; verzadigde vetten (g): 13,7; koolhydraten (g): 14; suikers (g): 13,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 218,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Syllabub met Earl GreyD