Recept zoekresultatenSushihoorntjes
Delhaize logo
  • Sushihoorntjes

Sushihoorntjes

door Ellen Charlotte Marie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Aperitief
Sushihoorntjes

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 1 grote wortelen
  • 1/4 komkommer
  • 20 g purpere radijsscheuten
  • 1 eetlepel gegrilde sesamzaadjes
  • 200 g sushirijst
  • 1 eetlepel kokospalmsuiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Sojasaus
  • 20 g zuring (of tuinkers)
  • 5 norivellen
  • wasabi

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat volledig afkoelen en voeg dan de kokospalmsuiker en rijstazijn toe. Meng goed.
  2. Snijd de wortel en de komkommer in lange fijne slierten met behulp van een dunschiller.
  3. Snijd de norivellen in 2. Schik een portie rijst op een uiteinde, voeg slierten wortel en komkommer, zuring, radijsscheuten en sesam toe. Rol op tot hoorntjes en bevochtig het uiteinde van het norivel om het vast te kleven.
  4. Dien koud op. Geef er sojasaus en wasabi bij.

Kooktip

Voeg dunne plakjes avocado en/of korianderblaadjes toe in de hoorntjes. Voor ieder wat wils.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Japans
Gluten vrij
Aperitief
Aperitief
  • Sushihoorntjes

Deze recepten kan je ook leuk vinden