Recept zoekresultatenSushi van fruit met rode saus
Delhaize logo
  • Sushi van fruit met rode sausC

Sushi van fruit met rode saus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Sushi van fruit met rode sausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g dessert rijst
  • 1 vanillestokje
  • 10 cl room
  • 8 cl rode wijn
  • 1 mango (of ½ meloen)
  • 1 kiwi
  • 1 kaneelstokje (facultatief)
  • 100 g frambozen
  • 190 g griessuiker
  • enkele aardbeien
  • 40 cl volle melk

Begin met koken

  1. Giet de melk en de room in een kleine kookpot met dikke bodem. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje toe. Breng aan de kook, doe er de rijst bij, dek af en laat op een heel zacht vuur gedurende 30 min. sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Roer af en toe. Laat 10 min. rusten, voeg 40 g suiker toe, meng en laat volledig afkoelen (met het deksel). Plaats dan enkele uren in de koelkast.
  2. Giet voor de saus 15 cl water, de wijn en 150 g suiker in een steelpan. Voeg eventueel het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen, voeg de frambozen toe. Laat nog 1 min. zacht koken, neem dan van het vuur. Laat volledig afkoelen, neem er de kaneel uit en mix. Bewaar in de koelkast.
  3. Snij de mango (of de meloen) met een dunschiller in fijne repen. Schil de kiwi en snij in fijne schijven, evenals de aardbeien.
  4. Maak met 2 lepeltjes rijstquenelles en leg ze één voor één op een met bakpapier bekleed dienblad. Versier ze met het fruit zoals sushi’s. Voor de opgerolde sushi’s: snij de mangorepen (of meloenrepen) in rechte stroken, schik er wat rijst op, leg een stuk aardbei in het midden en rol op. Bedek voorzichtig met vershoudfolie en plaats in de koelkast.
  5. Dien koel op met de saus.

Kooktip

Je kan de sushi’s minutieus afwerken met kleine muntblaadjes en rode bessen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 657; energie (kCal): 156; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 25,6; suikers (g): 19,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 507
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Zomer
Dessert
  • Sushi van fruit met rode sausC