Delhaize logo
  • Sushi bento

Sushi bento

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Sushi bento

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 norivel
  • 1 koffielepel wasabi
  • 1 koffielepel rijstazijn
  • 250 g sushirijst
  • 50 g frambozen
  • 1 avocado
  • 6 gekookte rode bonen
  • 1/4 komkommer
  • 40 g viseitjes
  • 100 g grote roze garnalen
  • 1 enkele stukjes sushigember

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 15 min kooktijd

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg de rijstazijn toe, meng, verspreid op een bord en laat afkoelen.
  2. Pel de avocado, ontpit de komkommer en snijd in fijne repen.
  3. Maak vierkantjes van 10 cm met vershoudfolie. Leg de zalm, een beetje wasabi en een lepeltje rijst in het midden op elkaar. Neem de uiteinden van de vershoudfolie en vorm een soort bolletje. Trek strak toe. Herhaal dit met de andere ingrediënten (garnalen, viseitjes, frambozen ...). Maak nog sushiballetjes met de andere ingrediënten, die je combineert naar keuze. Bewaar deze sushiballetjes in de koelkast tot het laatste moment. Werk af met enkele stukjes sushigember.
  4. Maak de panda met 2 bolletjes rijst, snijd de oogjes en de mond uit een vel nori. Maak oortjes en pootjes van gekookte rode bonen.

Kooktip

Je kunt gerust de overschotjes van gekookte groenten gebruiken om je zelfgemaakte ‘bento’ te garneren.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Sushi bento