Recept zoekresultatenSushi-Sandwich
Delhaize logo
  • Sushi-SandwichA

Sushi-Sandwich

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Lunch
Sushi-SandwichA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 70 g gerookte zalmforel
  • 1/4 komkommer
  • 80 g sushirijst
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 dl water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 kl zout
  • 1/2 rode biet of avocado
  • 15 g rauwkost en rode biet (of spinazieblaadjes)
  • 1 feuille sushi norivel

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. kooktijd + 25 min. koeltijd

  1. Spoel de rijst meerdere keren, tot het water helder is. Laat hem 10 min. weken in een steelpan met het koude water. Zet het deksel op de pan, breng zachtjes aan de kook en kook 15 min. op een heel zacht vuurtje. Laat 10 min. rusten, met het deksel. Voeg de azijn, de suiker en het zout toe. Meng goed en verdeel over een grote schaal. Laat afkoelen.
  2. Schik de rijst op het norivel en vorm een grote rol. Bedek met de groenten in plakjes (komkommer + avocado of rode biet), de zalmforel en de rauwkost (of de spinazieblaadjes). Rol het geheel op en bevochtig de boord om de rol goed vast te hechten. Wacht 5 min. en snijd dan in dikke plakjes.

Kooktip

Vergeet niet de avocado lichtjes met citroen te besprenkelen, zo behoudt hij zijn pittig kleurtje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 441; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 635,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Lunch
  • Sushi-SandwichA