Delhaize logo
  • Super tomatenA

Super tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Super tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg grote tomaten cœur de bœuf
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g half zongedroogde tomaten
  • 60 g zwarte kalamonolijven
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 250 g halfvolkorenrijst
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Spinazie
    450 gr
    4,20 €/kg
    €1,89
    F2020051500059180000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    94,33 €/kg
    €8,49
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    2. Snijd een hoedje uit de tomaten en hol ze uit (houd het vruchtvlees apart). Draai ze om in een ovenschaal, leg er de hoedjes naast en schuif alles 10 min. in de oven. (Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.)
    3. Fruit het vruchtvlees van de tomaten in een braadpan met de fijngesnipperde lente-uitjes, de tijm en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. pruttelen.
    4. Meng intussen de halfgedroogde tomaten in stukken, de grofgehakte jonge spinazieblaadjes, de gehakte, ontpitte zwarte olijven, de pijnboompitten, de ricotta, de parmigiano en de gekookte rijst in een slakom. Breng verder op smaak.
    5. Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de tomaten met de rijstbereiding en leg er de hoedjes bovenop. Schik de gevulde tomaten op de saus. Schep een eventueel restje vulling ook in de schaal, aan de kant. Bak 20 min. in de oven, op 180°C, en dien heel warm op.

    Tip: Gebruik buiten het seizoen grote klassieke tomaten en volg exact hetzelfde recept.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Super tomatenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Spinazie
    450 gr
    4,20 €/kg
    €1,89
    F2020051500059180000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    94,33 €/kg
    €8,49
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000