Recept zoekresultatenStoverij van varkenswangen
Delhaize logo
  • Stoverij van varkenswangen
    A
Stoverij van varkenswangenA

Stoverij van varkenswangen

Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el boter
  • 5 dl rode wijn
  • 5 kruidnagels
  • 250 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 800 g varkenswangen
  • 2 el vleesbouillonpasta (taste of Inspirations)
  • 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el boter
  • 5 dl rode wijn
  • 5 kruidnagels
  • 250 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 800 g varkenswangen
  • 2 el vleesbouillonpasta (taste of Inspirations)

Begin met koken

: 20 min + kooktijd 70 min + 30 min rusten
1
Snijd de varkenswangen in 2, kruid met peper en zout en bak ze krokant in wat boter.
2
Bestrooi het vlees met de bloem. Pel de ui, snipper fijn en voeg bij het vlees.
3
Laat even bakken en bevochtig met 4 dl rode wijn en het water. Voeg de vleesbouillonpasta, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje onder een deksel.
4
Verwijder het deksel, laat nog 10 min koken en voeg er dan de resterende rode wijn aan toe. Kruid nog eens goed met peper en zout en laat een half uur rusten.
5
Kook de tagliatelli volgens de gaartijd op de verpakking in gezouten water. Serveer de stoverij met de tagliatelli.
1
Snijd de varkenswangen in 2, kruid met peper en zout en bak ze krokant in wat boter.
2
Bestrooi het vlees met de bloem. Pel de ui, snipper fijn en voeg bij het vlees.
3
Laat even bakken en bevochtig met 4 dl rode wijn en het water. Voeg de vleesbouillonpasta, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje onder een deksel.
4
Verwijder het deksel, laat nog 10 min koken en voeg er dan de resterende rode wijn aan toe. Kruid nog eens goed met peper en zout en laat een half uur rusten.
5
Kook de tagliatelli volgens de gaartijd op de verpakking in gezouten water. Serveer de stoverij met de tagliatelli.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 599,13
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 599,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Vieille Ferme Vin de France Rood

France - Côtes du Rhône

Vieille Ferme Vin de France Rood

75 cl

€5,99

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

2 × 24 gr

€10,70

Pasta | Tagliatelle | Collezione

Barilla

Pasta | Tagliatelle | Collezione

500 gr

€3,99

Filet pur | Ardens | Varken

Delhaize

Filet pur | Ardens | Varken

2 × +/- 520 gr

+/-€18,78

Bouillon | Kub or | 32 blokjes

Maggi

Bouillon | Kub or | 32 blokjes

128 gr

€2,05

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Totaal:
+/-€43,30