Recept zoekresultatenStoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Delhaize logo
  • Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoekA

Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoekA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 7,5 dl Gouden Carolus
  • 3,8 dl wildfond
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 sneetjes peperkoek met gember
  • 3 kruidnagels
  • 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 450 g voorgekookte krielaardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Hertenfilet | Truffelmarinade
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Blond bier | Tripel | 9% | Fles
    4 x 33 cl
    5,34 €/l
    €7,05
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Luikse siroop
    900 gr
    4,72 €/kg
    €4,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 2 à 3 u gaartijd

    1. Zet een braadpan op het vuur, laat heet worden en smelt er een lepel boter in. Kruid het vlees met peper en zout en korst de stukjes hert rondom in de hete boter. Bij voorkeur doe je dit in enkele keren zodat het vlees goed dichtgeschroeid wordt. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, want het gaart verder tijdens het stoven.
    2. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en fruit er de ui en de knoflook in. Bestrooi met de bloem en voeg er de gekorste stukjes hert bij. Meng even en blus dan meteen met de wildfond en de Gouden Carolus. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de 'Luikse Siroop' toe.
    3. Snijd 2 sneetjes van de peperkoek en besmeer met mosterd. Leg de peperkoek met de mosterd naar beneden op de stoverij en breng aan de kook.
    4. Draai het vuur wat lager, zet een deksel op de pot en laat het vlees garen gedurende 2 à 2.30 uur tot het vlees gaar en mals is.
    5. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en verdeel ze gelijkmatig over een ovenschaal. Schik er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout, gedroogde rozemarijn en gaar in de oven gedurende ± 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
    6. Serveer de gebakken krieltjes bij het hertenstoofvlees.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 384; energie (kCal): 91; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 625,53
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoekA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Hertenfilet | Truffelmarinade
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Blond bier | Tripel | 9% | Fles
    4 x 33 cl
    5,34 €/l
    €7,05
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Luikse siroop
    900 gr
    4,72 €/kg
    €4,25