Recept zoekresultatenStoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek
Delhaize logo
  • Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoekA

Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoekA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels mosterd van Dijon
  • 2 sneden peperkoek
  • 1 kg extra mager runderstoofvlees
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 dl water
  • 1 cube runderbouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote uien
  • 33 cl bruin bier
  • 50 g boter
  • 2 wortelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Peperkoek | Bio
    300 gr
    7,50 €/kg
    €2,25
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Tafelbier | Bruin
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: > 30 min.

    1. Pel en hak de uien. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak er de uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
    2. Laat ondertussen de vleesblokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in de resterende warme boter. Voeg peper en zout toe.
    3. Doe het vlees bij in de stoofpot. Giet een beetje bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Voeg het resterende bier toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Dek af en laat 1 uur 10 min. stoven op heel zacht vuur.
    4. Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en de met mosterd besmeerde peperkoek. Meng en laat nog 30 min. verder stoven (nog altijd met deksel).
    5. Serveer warm met frieten of puree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 466,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoekA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Peperkoek | Bio
    300 gr
    7,50 €/kg
    €2,25
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Tafelbier | Bruin
    Dit product is niet meer beschikbaar