Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen
Delhaize logo
  • Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelenA

Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g boerenchipolata’s
  • 600 g krielaardappelen
  • 10 g rozemarijn
  • 4 uien
  • 240 g groene linzen
  • 240 g tomatenblokjes
  • 6 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Boerenworst
    260 gr
    9,23 €/kg
    €2,40
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een lepel olijfolie en gaar ze in de oven gedurende ± 25 min.
    2. Pel de uien en snijd in 4. Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en fruit de uien erin aan tot ze gaar zijn, gedurende 20 min.
    3. Zet een pot met koud water en de linzen op het vuur en kook ze gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de linzen af. Voeg 2 el olijfolie toe, samen met de tomatenblokjes, de gefruite uien en kruid met peper en zout.
    4. Snijd het vliesje van de worsten en snijd de worsten daarna in hapklare stukjes. Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie en de rozemarijn en bak er de stukjes worst rondom in gaar.
    5. Serveer meteen de linzen, de stukjes worst en de aardappelen in een cocotte.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 604; energie (kCal): 144; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 869,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Boerenworst
    260 gr
    9,23 €/kg
    €2,40
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19