Recept zoekresultatenStoofpotje van kikkererwten en sperziebonen met chorizo
Delhaize logo
  • Stoofpotje van kikkererwten en sperziebonen met chorizoA

Stoofpotje van kikkererwten en sperziebonen met chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpotje van kikkererwten en sperziebonen met chorizoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 500 g sperziebonen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 krielaardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 ui
  • 220 g chorizo campesino pikant

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min

  1. Verwijder het vel van de chorizo, snij de worst in plakjes en doe ze in een stoofpan. Voeg de gehakte ui toe, de olie en de spekblokjes. Laat 5 minuten op vrij hoog vuur bakken.
  2. Giet de kikkererwten af, spoel ze grondig onder koud water en doe ze bij in de stoofpan. Voeg ook de tomaten toe, de geperste lookteentjes, de in 2 gesneden krielaardappelen en 60 cl water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  3. Maak intussen de sperziebonen schoon en snij ze middendoor. Doe ze bij in de stoofpan, breng opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met brood.

Kooktip

  • Lekker met rijst.
  • Variant: Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd wat blokjes pompoen toe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 586; energie (kCal): 140; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 688,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Stoofpotje van kikkererwten en sperziebonen met chorizoA