Recept zoekresultatenStoofpotje van gamba’s met groenten
Delhaize logo
  • Stoofpotje van gamba’s met groenten

Stoofpotje van gamba’s met groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Stoofpotje van gamba’s met groenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g hele diepvriesgarnalen
  • 1 schaaltje minimais (125 g)
  • 1 schaaltje groene aspergepunten (110 g)
  • 1 venkelknol
  • 1/2 paksoi
  • 2 sjalot
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2,5 room
  • 2 dl pastis
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 4 eetlepels mengeling van 4 oliën
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 cm gember
  • 1 steeltje citroengras
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd

  1. Maak een insnijding in de ontdooide garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
  2. Snijd de minimais en de gember in 2. Snipper de venkel en de ontpitte peper fijn. Snijd de paksoi in grote stukken. Verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengel en plet hem lichtjes.
  3. Hak de sjalotten en fruit ze 2 min. in een stoofpan met de olie. Voeg de garnalen toe en kleur ze op een hoog vuur. Zet de dampkap af, besprenkel de garnalen met pastis en flambeer ze. Voeg de bouillon, de tomaten, de geplette teentjes knoflook, de room en de groenten toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 30 min sudderen.
  4. Breng verder op smaak en serveer met basmatirijst.

Tip: Geef een extra exotische boost aan dit recept en vervang de room door kokosmelk.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Stoofpotje van gamba’s met groenten