Recept zoekresultatenStoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    A
  • Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree

Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote wortelen
  • 800 g everzwijnstoofvlees
  • 1 koffielepel zwarte peperbolletjes
  • 2 takjes tijm
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 1 ui
  • 1/4 knolselder
  • 1 kl jeneverbessen (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 takje tijm (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 feuille laurierblaadje (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 5 dl rode wijn (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 2 el cassonade (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 4 peren (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 2 takjes tijm (voor de knolselderpuree)
  • 50 g boter (voor de knolselderpuree)
  • 5 el olijfolie (voor de knolselderpuree)
  • 2 uien (voor de knolselderpuree)
  • 800 g knolselder (voor de knolselderpuree)
  • 1 kl jeneverbessen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
  • Côtes du Rhône Villages Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Stoofsel | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 1.30 u kooktijd (+ 24 u marineertijd)

    1. Doe 1 dag op voorhand de stukken everzwijnragout in een schaal met de wijn, de gehakte ui, de in dikke stukken gesneden wortelen en knolselder, het kruidentuiltje, de hele gepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Meng, dek af en laat 24 u in de koelkast marineren.
    2. Laat het vlees uitlekken en bak het op een hoog vuur in een braadpan met de olijfolie en de boter; kruid met zout en peper. Bestrooi het met bloem, meng 1 min en doe het in een stoofpan. Giet een pollepel marinade in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van de marinade toe (met de groenten en de kruiden), zet het deksel op de pan en laat 1.30 u (of tot het vlees mals is) op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
    3. Maak de puree: schil en snijd de knolselder in grote stukken, hak de uien en doe alles in een kookpot gezouten kokend water. Kook 25 min, giet af en plet met een pureestamper, samen met de olijfolie en de boter; breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
    4. Schil de peren en doe ze in een kleine steelpan met de rode wijn, de cassonade, de jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Kook ze 10 min op een zacht vuurtje en draai ze af en toe om. Laat ze in hun sap afkoelen.
    5. Serveer de ragout met de puree en de uitgelekte peren.

    Kooktip

    Laat het vlees goed uitlekken om het snel in de braadpan te kunnen dichtschroeien; dep het indien nodig wat droog.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1030,92
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:00
      A
    • Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
  • Côtes du Rhône Villages Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Stoofsel | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35