Recept zoekresultatenStoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroen
Delhaize logo
  • Stoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroenB

Stoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Stoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 Mechelse koekoek
  • 3 sjalotten
  • 500 g kleine vastkokende aardappelen
  • 2 citroenen
  • 2,5 dl zoete witte wijn
  • 130 g groene olijven gevuld met Serranoham Serpis (1 blik)
  • 1 el biokippenbouillon in poeder
  • 50 g boter
  • 2 takjes salie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takken rozemarijn
  • 1 hele knoflookbol
  • 2 steeltjes citroengras
  • 2 kleine groene pepertjes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mechelse koekoek
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Aardappelen | Charlotte | Vastkokend
    1 kg
    1,99 €/kg
    €1,99
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 25/11
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u. kooktijd

    1. Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en ontpit ze.
    2. Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook, het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min. en overgiet dan met de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
    3. Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel nog 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak.
    4. Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden. Dien heet op.

    Tip: Geen zoete witte wijn in huis? Gebruik gewoon droge witte wijn en voeg er een beetje honing aan toe.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 419 kcal - Vetten: 33 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 38 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Stoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mechelse koekoek
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Aardappelen | Charlotte | Vastkokend
    1 kg
    1,99 €/kg
    €1,99
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 25/11