Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpotje met wortelen, spek en gerookte worst
Delhaize logo
  • Stoofpotje met wortelen, spek en gerookte worstA

Stoofpotje met wortelen, spek en gerookte worst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpotje met wortelen, spek en gerookte worstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 dikke sneden gerookt spek (in pakjes van 300 g)
  • 1 raap
  • 1 preiwit
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 gekookte en gerookte worsten (200 g/stuk)
  • 700 g dikke wortelen
  • 1 grote ui
  • 400 g vastkokende aardappelen (nettogewicht, geschild)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookt spek | Sneden
    250 gr
    15,80 €/kg
    €3,95
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Witte preiringen
    600 gr
    2,48 €/kg
    €1,49
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    1. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak er de sneden spek aan beide kanten goudbruin in. Neem ze uit de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in met 1 eetlepel olie op heel zacht vuur.
    2. Schraap ondertussen de wortelen en snij ze in dikke ringen. Snij het preiwit ook in ringen. Schil de raap en snij in 4. Snij de aardappelen in dikke blokjes.
    3. Leg de sneden spek in een grote stoofpan. Voeg de ui en de andere groenten toe en leg er de worsten bovenop. Voeg koud water toe tot alleen de groenten onder staan.
    4. Doe er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook. Laat zonder deksel gedurende 45 min. sudderen, roer af en toe.
    5. Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm.

    Kooktip

    Je kan het kookvocht extra smaak geven door er wat mosterd bij te doen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 646,93
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Stoofpotje met wortelen, spek en gerookte worstA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookt spek | Sneden
    250 gr
    15,80 €/kg
    €3,95
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Witte preiringen
    600 gr
    2,48 €/kg
    €1,49
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55