Recept zoekresultatenStoofpot van konijn met krieken, waterkers en mosterdpuree
Delhaize logo
  • Stoofpot van konijn met krieken, waterkers en mosterdpuree

Stoofpot van konijn met krieken, waterkers en mosterdpuree

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpot van konijn met krieken, waterkers en mosterdpuree

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels graanmosterd
  • 1 scheutje melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout
  • 2 takjes tijm
  • 800 g aardappelen (loskokend)
  • 1 ei
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel perenstroop
  • 2 flesjes kriekbier
  • 2 klontjes boter
  • 1080 kg noordkrieken
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel waterkers
  • 4 konijnenbouten

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 u 10 baktijd

  1. Verhit de helft van de boter in een pot, kruid de konijnenbouten met peper en zout en kleur ze in de hete boter aan beide kanten.
  2. Haal de bouten uit de pot wanneer ze mooi gekleurd zijn en houd ze apart.
  3. Snipper de sjalotten fijn en plet de knoflook. Stoof ze in dezelfde pan aan.
  4. Voeg de laurierblaadjes en de takjes tijm toe en bestrooi de sjalotten met de bloem. Laat even meebakken en blus het geheel met het kriekbier en het sap van de krieken.
  5. Voeg de perenstroop toe en breng het geheel rustig aan de kook. Voeg de konijnenbouten terug toe en zet een deksel op de pot. Laat het geheel ± 30 min. rustig pruttelen of steek de pot ± 30 min. in een voorverwarmde oven van 160°C.
  6. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, droog ze even op het vuur en voeg de melk, de andere helft van de boter en het ei eraan toe.
  7. Ga er met een pureestamper door en breng het geheel op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de graanmosterd.
  8. Voeg de krieken toe aan de stoofpot met het konijn en laat nog ± 10 min. rustig pruttelen, zodat de krieken goed warm maar niet platgekookt worden.
  9. Serveer de stoofpot met de mosterdpuree en wat waterkers.

Kooktip

Lekker met homemade puree of de kant-en-klare home style frietjes van Delhaize.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Stoofpot van konijn met krieken, waterkers en mosterdpuree