Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpot van kabeljauw
Delhaize logo
  • Stoofpot van kabeljauw

Stoofpot van kabeljauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpot van kabeljauw

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aardappelen vastkokend
  • 12 sjalotten
  • 2 takjes selder
  • 1 preiwit
  • 4 takjes peterselie
  • 20 g koude boter
  • 16 plukjes kervel
  • 20 cl kippenbouillon
  • 4 kabeljauwfilets
  • 12 jonge wortelen
  • 2 jonge raapjes
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
  • 5 cl droge witte wijn
  • 3 soeplepels visfumet

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Vastkokend
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
    €1
    1 st
    1,05 €/st€1,05
    1,00 €/st
    €1,00
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Begin met koken

    1. Schil de aardappelen, de rapen en de wortelen en snij ze in grote blokjes. Maak de sjalotten schoon. Maak het wit van de prei en de seldertakjes schoon en snij ze in stukken van 4 cm lang.
    2. Kook de aardappelen en de rapen gedurende 15 min. in gezouten kokend water en giet af. Giet 2 dl water in een kookpan. Voeg de witte wijn, de visfumet, de kippenbouillon, de aardappelen, de rapen, de blokjes wortel, de sjalotten, de stukken selder, prei, zout en peper toe en laat gedurende 10 min. koken.
    3. Pocheer de kabeljauwfilets in het razende vocht gedurende 5 tot 8 min. afhankelijk van de dikte. Neem uit de kookpan en verwijder het vel.
    4. Verdeel de groenten in diepe borden, leg daarop een stuk vis en overgiet met bouillon. Versier met bieslook, plukjes kervel, takjes peterselie, een nootje koude boter en enkele korrels grof zout.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Stoofpot van kabeljauw

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Vastkokend
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
    €1
    1 st
    1,05 €/st€1,05
    1,00 €/st
    €1,00
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69